Som der delen II

“Het geheel is meer dan de som der delen”

56 x 4 barokke elementen vormen samen een nieuw object dat ambachtelijke technieken en hedendaagse vormgeving samenbrengt.

De mal is in Rhino 3D gemodelleerd. Daarop werd elk barok element afzonderlijk warm geplooid en met eigen gesmeed hulpgereedschap in vorm gebracht, zijnde hamer, tang, wringijzers, zelfgemaakt plooigereedschap en een mal. Alle verbindingen (exact 448) zijn schroefverbindingen met vijzen en stelvijzen. Het object is afgewerkt met een chemische patine via een recept op basis van selenigzuur en looizuur en een bescherming met microkristallijne was die extra ingekleurd is met ijzeroxide om een egale matte zwarte kleur te bekomen.

Het hele proces kan u stap voor stap bekijken via deze link https://www.adenc.be/?p=390

somderdelen2

Detail smeedkunst

somderdelen3Comments are closed.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google