Blob work in progress

BLOB, architectural design, Kemzeke 2009

Een totaal project:   Van een ontwerpschets door dmvA architecten, tot 3d model tot prototype door AD&C. Op basis van een ontwerpschets creëerde AD&C via 3D-computersoftware een 3D-model. Onze virtuele presentaties stelden ons in staat dit ‘kantoorei’ te realiseren.   De kracht van dit project is het sandwichprincipe: een buitenschil en binnenschil in polyester waartussen purschuim geïnjecteerd wordt.  Deze combinatie geeft ons de mogelijkheid om een groot, licht en transporteerbaar volume te maken zonder vormelijke beperkingen. Zelfs de volledige neus en de deur scharnieren open. Zo maken we van een statisch object een dynamisch organisme. Dit ei is net als een caravan voorzien van kitchenette, slaapruimte, douche en wc. ‘Plug and play’ (sluit aan op het elektriciteits- en waternet) en geniet!   Bouwheer: Rini van Beek Ontwerp: dmvA architecten 3D-ontwerp: Thomas Denturck Uitvoering: AD&C

 Comments are closed.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google